O MENI

Sem Marcela Slekovec in ustvarjam pod psevdonimom Kamilica ART.

Že v otroštvu sem se navduševala nad risanjem, barvami in raznolikimi slikarskimi pripomočki. Risanje je še danes moj način za izražanje in sproščanje neizmerne ustvarjalnosti. Prve enostavne risbice so nastale že v vrtcu, z leti pa sem tehniko risanja izpopolnjevala. Eksperimentirala sem z različnimi motivi, pristopi in tehnikami ter se naposled našla v likovni tehniki slikanja v akvarelu, kateri mi je pisan na kožo. 

Akvarele slikam že od leta 2008. V letu 2022 pa sem usvojila novo veščino digitalne ilustracije. S to tehniko sem ilustrirala svojo prvo slikanico Praznovanje na domačem vrtu. Moje raziskovanje in spoznavanje novih umetniških tehnik ni nikoli dokončano delo. K temu nedvomno pripomoreta moja domišljija in raziskovalni duh.

Marcela

Moja umetniška raziskovanja

Risanje s svinčnikom, lesenimi barvicami, akvarelnimi barvicami, suhimi pasteli, slikanje z akvareli, tušem, akrili in barvami za svilo. V letu 2022 sem se naučila digitalno ilustracijo in vektorje. Poskusila sem tudi rokodelska dela kot je kvačkanje, izdelovanje nakita iz fimo mase in iz perlic, mokro in suho filcanje.

Scroll to Top